Over de elektrische installaties van onze bouwunits

De elektrische installatie van onze bouwunits is aangelegd conform NEN 1010 en voldoet tevens aan de Europese richtlijnen. De bekabeling is weggewerkt in de wanden en in de plafonds. Het inbouw schakelmateriaal is uitgevoerd in de kleur wit.

De basisinstallatie bestaat uit een eigen groepenkast per bouwunit, een verticale kabelgoot naar de grond, stopcontacten en een elektrische kachel. Via een kolomkoker in het frame kunnen meer units worden gekoppeld. Voor een kantoorfunctie zijn er lege leidingen en koppelingen mogelijk om data-aansluitingen te realiseren.

Om elektra te koppelen tussen meerdere units, zijn CEE-aansluitingen achter kleppen in het frame weggewerkt. Koppelen naar één centraal punt is daarmee zeer eenvoudig.

Details

  • Groepenkast en elektra volgens de geldende norm.
  • Schakelbaar met meerdere type units.
  • CEE-stekker op buitengevel of aansluiten middels een luik in de vloer.
  • Verlichting met een BAP-raster of ledverlichting.
  • Alle kabels, stopcontacten en schakelaars zijn weggewerkt in de wanden.
  • Elektrische kachel met thermostaat.

Nutsvoorziening

Het aansluiten van water en riolering is vrij eenvoudig. Dit kan aan de achterkant of zijkant van de unit, op een centraal punt. Water wordt aangesloten op een koppeling van meestal 3/4 inch of met een tyleen leiding. Het afvalwater van het keukenblok gaat meestal via de zijgevel naar buiten, met een aansluiting van 40 of 50 mm. En riolering van het toilet of een douche-unit met een pvc-afvoerbuis van 110 mm.

Overzicht van alle specificaties van onze bouwunits