Algemeen

Hoe sluit ik het gebouw aan op alle nutsvoorzieningen zoals water en stroom?

Alle units en gebouwen van BouwUnits.nl zijn voorzien van een groepenkast. In een groot gebouw wordt zelfs een meterkast gebouwd voor het aansluiten van alle installaties en nutsvoorzieningen. Deze dienen door een bevoegd monteur te worden aangesloten.

Hoe vraag ik een vergunning voor bouwen aan?

Als je gaat bouwen of verbouwen, dan heb je meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. In een aantal gevallen kan je zonder vergunning (vergunningsvrij) bouwen. Je kunt dit bij de gemeente informeren, of digitaal toetsen via het Omgevingsloket online. 

Zie ook: omgevingsloket.nl of rijksoverheid.nl.

Is een schuin dak ook mogelijk?

Jazeker, een schuin dak kan zeker. Daarnaast is ook tropendak mogelijk voor bescherming tegen de zon.

Is er een vergunning nodig voor tijdelijke bouwketen en containers?

Er hoeft geen omgevingsvergunning te worden aangevraagd voor een bouwkeet of containers, wanneer deze direct in de buurt worden geplaatst van het bouwwerk.

Is het mogelijk om een Airco of WTW-installatie op het gebouw aan te sluiten?

Dat is mogelijk, net als in een traditioneel gebouw. Afhankelijk van jouw wensen zullen wij de mogelijkheden bepalen en de bijbehorende kosten berekenen. Standaard gaan wij uit van een zo zuinig mogelijke koelinstallatie.

Kan tijdelijke huisvesting ook aansluiten op bestaande bouw?

Ja, dat kan. Wij ontwerpen dan een vloeiende overgang van het bestaande gebouw naar onze nieuwe tijdelijke huisvesting. Dit kan met een grote verscheidenheid aan materialen en technieken.

Moet er een vergunning aangevraagd worden voor tijdelijke huisvesting?

Ja, behalve voor tijdelijke bouwketen. De procedure voor het aanvragen van een bouwvergunning is gewijzigd in 2012. De nieuwe wet Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) is per 1 oktober 2010 ingevoerd. Uiteraard helpen wij je graag bij het uitzoeken en aanvragen van een vergunning.

Verkopen of verhuren wij ook gebruikte units en gebouwen?

Ja, wij leveren meestal meteen uit voorraad van gebruikte units of complete gebouwen. Dankzij ons modulaire systeem kunnen wij in alle vormen schakelen en koppelen. We hebben ook een aantal specifieke gebouwen op voorraad. Deze kunnen we ombouwen zodat deze voldoet aan jouw smaak en budget. Nieuwe op maat gemaakte units, leveren we rechtstreeks vanuit onze fabriek.

Wanneer kan de tijdelijke huisvesting geplaatst worden?

Wij kunnen bijna altijd uit voorraad leveren. Toch is het belangrijk dat je eerst wacht tot de vergunning binnen is. In de meeste gevallen duurt dit 8 weken, maar het kan ook wel eens 26 weken duren.

Wat kunnen wij nog meer leveren?

Naast het turn key afleveren van elke tijdelijke huisvesting, leveren ook graag het interieur. Stoelen, tafels, kasten, digiborden, patchkasten, bordessen, airco’s, brandblussers, noodverlichting. Maar onze service gaat nog verder als je dat wilt. Denk daarbij aan: verhuisservice, onderhoud, schoonmaak en beveiliging.

Welke bouweisen zijn er voor tijdelijke huisvesting?

Een vergunning voor tijdelijke huisvesting is maximaal 5 jaar geldig. Voor tijdelijke huisvesting gelden andere normen dan voor permanente bouw. Zo is er geen toetsing door de welstandcommissie nodig en worden er geen EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) berekeningen gevraagd. Uiteraard moet het gebouw altijd aan het Bouwbesluit voldoen.

Wie verzorgt de bouwaanvraagtekening?

Een bouwaanvraagtekening wordt door ons aangeleverd voor een in de offerte genoemd bedrag.

Wie verzorgt het eventuele grondwerk, riolering en fundatie?

Bouwunits.nl heeft alle mogelijkheden in huis om een compleet pakket aan diensten uit te voeren. Daarbij doen wij het gehele grondwerk, fundatietegels en het leggen van riolering indien nodig. Van te voren maken we een prijsoverzicht inclusief een fundatietekening.

Wordt er rekening gehouden met minder validen?

De standaard maat van onze deuren is 93cm breed. Wij kunnen er ook rekening mee houden dat in een gebouw er een minder validen toilet aanwezig is. Verder maken wij graag een passende entree met bordes.

Zijn er mogelijkheden om een alarminstallatie of ontruimingsinstallatie te plaatsen?

Ja, wij leveren een gebouw turn key op. Daar kan op verzoek ook een inbraakinstallatie inzitten, of een ontruimingsinstallatie voor de brandweer.

Zit er vloerbedekking in de units?

In onze units zit standaard marmoleum of vinyl vloerbedekking. Maar we leveren ook wel laminaat of tapijt vloerbedekking. Op aanvraag kan je zelf kiezen welke vloerbedekking wij afleveren.

Wet- en regelgeving

Is er een vergunning nodig?

Als het gaat om een 'bouwkeet', dus modulaire units en containers die bij een bouwproject worden gebruikt, dan is dit vergunningsvrij. Maar gaat het om een tijdelijk kantoor, woonverblijf of school dan zal er een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden. Deze wordt getoetst door de gemeente. Wij helpen je graag bij het aanvragen van een vergunning.