Algemeen

Is er een vergunning nodig voor tijdelijke bouwketen en containers?

Je hoeft geen omgevingsvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een bouwkeet of container, als die direct in de buurt van het bouwwerk worden geplaatst. De units moeten gebruikt worden in relatie tot de bouw.

Verkopen of verhuren jullie ook gebruikte units en gebouwen?

Ja, wij verhuren units uit onze verhuurvloot. Maar wij hebben ook regelmatig occasions in de verkoop. Deze occasions komen uit de voorraad gebruikte units en zijn altijd goed onderhouden. Dus ook een occasion is een goede bouwunit, die nog jaren mee kan. We hebben ook een aantal specifieke gebouwen op voorraad. Die kunnen we ombouwen, zodat ze voldoen aan jouw smaak en budget. Nieuwe, op maat gemaakte units, leveren we rechtstreeks vanuit onze fabriek.

Wanneer kan de tijdelijke huisvesting geplaatst worden?

Wij kunnen bouwunits bijna altijd uit voorraad leveren. Als het gaat om een semipermanent gebouw, dan moet u misschien eerst een vergunning aanvragen. In de meeste gevallen duurt dit 8 weken. Als wij niet uit voorraad kunnen leveren, dan hebben we een gemiddelde productietijd van zes tot acht weken.

Wat kunnen jullie nog meer leveren?

Naast het turnkey afleveren van elke tijdelijke huisvesting, leveren wij ook graag het interieur. Bijvoorbeeld stoelen, tafels, kasten, digiborden, patchkasten, bordessen, airco’s, brandblussers, noodverlichting. Maar onze service gaat nog verder, als je dat wilt. Denk daarbij aan verhuisservice, onderhoud, schoonmaak en beveiliging.

Wie verzorgt de bouwaanvraagtekening?

Een bouwaanvraagtekening kan door ons worden aangeleverd. Meestal zijn daar kosten aan verbonden. We kunnen ook de omgevingsvergunning uitwerken en indienen bij de gemeente. Ook daar rekenen we een bedrag voor, afhankelijk van de omvang van het project. Het voordeel als wij de aanvraag indienen, is dat we dan ook technische vragen van de gemeente kunnen beantwoorden.

Wordt er rekening gehouden met mindervaliden?

De standaardmaat van onze deuren is 93cm breed. Wij kunnen er rekening mee houden dat in een gebouw een mindervalidentoilet aanwezig is. Verder maken wij graag een passende entree met bordes.

Zijn er mogelijkheden om een alarminstallatie of ontruimingsinstallatie te plaatsen?

Ja, wij leveren een gebouw turnkey op. Daar kan op verzoek ook een inbraakinstallatie in zitten, of een ontruimingsinstallatie voor de brandweer.

Zit er vloerbedekking in de bouwunits?

In onze units zit standaard pvc- of vinylvloerbedekking. Maar we leveren ook bouwunits met laminaat of tapijt vloerbedekking. Bij de aanvraag voor nieuwe kantoorunits, bouwunits of schoolunits kan je zelf de vloerbedekking kiezen.

Zit er verlichting in de bouwunits?

In onze units zit standaard tl-verlichting. Dat is voldoende verlichting voor een kantoor functie. Tegenwoordig leveren wij steeds meer units die zijn voorzien van ledverlichting. En verlichting aangesloten op een bewegingssensor. Dat is vooral handig in een toilet of hal waar licht automatisch uit gaat als er geen gebruik van gemaakt wordt. Maar ook sfeerverlichting, buitenlamp met schemerschakelaar en ingebouwde verlichting in een systeemplafond.

Technisch

Hoe sluit ik het gebouw aan op alle nutsvoorzieningen zoals water en stroom?

Alle units en gebouwen van bouwunits.nl zijn voorzien van een groepenkast. In een groot gebouw wordt zelfs een meterkast gebouwd voor het aansluiten van alle installaties en nutsvoorzieningen. Deze dienen door een bevoegd monteur te worden aangesloten.

Is een schuin dak ook mogelijk?

Jazeker, een schuin dak kan ook. Daarnaast is een tropendak mogelijk voor bescherming tegen de zon.

Is het mogelijk om een airco of wtw-installatie op het gebouw aan te sluiten?

Dat is mogelijk, net als in een traditioneel gebouw. Een warmte terugwin installatie haalt de warmte terug uit de afgevoerde lucht.  Een airconditioner zorgt alleen voor koeling. Afhankelijk van jouw wensen bepalen wij de mogelijkheden en berekenen we de bijbehorende kosten. Standaard gaan wij uit van een zo zuinig mogelijke installatie.

Kan tijdelijke huisvesting ook aansluiten op bestaande bouw?

Ja, dat kan. Wij ontwerpen dan een vloeiende overgang (of een sluis) van het bestaande gebouw naar onze nieuwe, tijdelijke huisvesting. Dit kan met een grote verscheidenheid aan materialen en technieken.

Wie verzorgt het eventuele grondwerk, riolering en fundering?

Bouwunits.nl heeft alles in huis om een compleet pakket aan diensten uit te voeren. Wij kunnen het grondwerk doen, fundering uitzetten en nutsleidingen leggen indien nodig. Vooraf maken we een prijsoverzicht inclusief een funderingstekening.

Wet- en regelgeving

Hoe vraag ik een vergunning voor bouwen aan?

Als je gaat bouwen of verbouwen, heb je meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. In een aantal gevallen kan je zonder vergunning (vergunningsvrij) bouwen. Je kunt dit bij de gemeente informeren, of digitaal toetsen via omgevingsloket.nl of rijksoverheid.nl.

Welke bouweisen zijn er voor tijdelijke huisvesting?

Een vergunning voor tijdelijke huisvesting is maximaal tien jaar geldig. Voor tijdelijke huisvesting gelden andere normen dan voor permanente bouw. Zo is er geen toetsing door de welstandcommissie nodig en worden er geen EPC (energie prestatie coëfficiënt) gevraagd. Uiteraard moet het gebouw altijd voldoen aan het huidige bouwbesluit. Als je daar meer over wilt weten, dan kan je dat vinden op www.bouwbesluitonline.nl

Is er een vergunning nodig?

Als het gaat om een 'bouwkeet', dus modulaire units en containers die bij een bouwproject worden gebruikt, dan is dit vergunningsvrij. Maar gaat het om een tijdelijk kantoor, woonverblijf of school die langere tijd blijft staan, dan moet er een omgevingsvergunning aangevraagd worden. Deze wordt getoetst door de gemeente. Wij helpen je graag bij het aanvragen van een vergunning.